Homepage Ondernemers-detail Wijze woorden van een familie bedrijf ondernemer

Wijze woorden van een familie bedrijf ondernemer

Peter van Tilburg: "Toen de crisis uitbrak, had ik net een paar naburige panden gekocht. Toen heb ik me wel even achter de oren gekrabd. Maar het enige dat je kunt doen, is blijven ondernemen. We zijn een familiebedrijf, we hebben alles gewed op dit ene paard. Dus kun je maar beter zorgen dat je bij de tijd blijft." http://www.vantilburg.nl/

Dit is natuurlijk wel wat meer dan een winkeltje ergens in een winkelcentrum. Maar met 150 man personeel en diverse vestigingen heb je ook behoorlijke kosten. Je moet ook steeds aan je klanten zien te komen om uberhaupt iets te kunnen verkopen.

Ondernemers kunnen hier een voorbeeld aan nemen. Het gaat om het ondernemen, naar de toekomst kijken, proberen, fouten maken, leren en weer doorgaan.

Ik zie te veel ondernemers berusten in het huidige. Ze zijn ontevreden en laten het daarbij. Mijn advies: zoek de verandering en ben creatief.

Uit: de ondernemer

Link naar artikel

Crisis

Natuurlijk, ook Van Tilburg heeft last gehad van teruglopende omzetten. "Toen de crisis uitbrak, had ik net een paar naburige panden gekocht. Toen heb ik me wel even achter de oren gekrabd. Maar het enige dat je kunt doen, is blijven ondernemen. We zijn een familiebedrijf, we hebben alles gewed op dit ene paard. Dus kun je maar beter zorgen dat je bij de tijd blijft." En dat betekent investeren. In een webshop en in wat hij noemt de ‘visuele presentatie’. Het oog van de verwende hedendaagse klant wil ook wat: hip ingerichte cadeauhoekjes, een strakke entree die de toets der moderne architectuur kan doorstaan. Peters opa trok als rondtrekkend kleermaker langs de deuren. Zijn vader stond, tot hij vorig jaar op 91-jarige leeftijd overleed, met een meetlint op de winkelvloer. Zijn eigen zonen van 30 en 31 staan klaar om de zaak over te nemen. Dat maakt zijn uitgangspositie anders dan die van V&D, zegt hij. "V&D is door een investeringsmaatschappij uitgemolken, de panden zijn verkocht. Je ziet wat daarvan komt. Ik bouw hier nieuwe afdelingen, plant bomen. Een ondernemer investeert in de toekomst."