Homepage Nieuws-detail Websites voortaan in eigen beheer

Websites voortaan in eigen beheer

Een van de grootste ergernissen bij onlinecommunicatie is het afhankelijk zijn van anderen voor het beheer van websites. 1) Het gevoel de controle te verliezen in communicatie met klanten of potentiële klanten geeft onzekerheid. 2) Het veel moeten betalen voor het maken van een website of het beheer daarvan is niet meer van deze tijd.

In de afgelopen jaren hebben we via onderneemhetonline.nl al diverse mogelijkheden en alternatieven gegeven om hier verandering in te brengen. Op 1 oktober organiseren we een praktijk dag. Opgeven voor deelname kan hier.

 

Twee systemen om websites zelf te maken

Op dit moment zijn er twee systemen om zelf websites te maken en te beheren:

- CMS – Content Management Systemen zoals Wordpress, Joomla! en Drupal

- Websitebouwhulpen zoals Website X5, Adobe Dreamweaver en onlinesystemen

Onze voorkeur gaat uit naar Wordpress en Website X5. De redenen zijn simpel. De kosten zijn bij deze systemen het laagst en geven voor normale toepassingen de beste resultaten. Daarbij zijn de systemen redelijk eenvoudig te leren en geven toegang tot de meest geavanceerde toepassingen.
Wij werken zelf dagelijks met deze systemen en bouwen er al onze websites mee.

Geen programmeer kennis nodig, alles maken in grafische omgeving

Om te kunnen werken met Wordpress en Website X5 heb je basiskennis nodig. Dit is tegenwoordig niet meer het programmeren, maar het kennen van de mogelijkheden en hoe je deze zelf eenvoudig uit kunt voeren in een grafische omgeving.

Praktijk cursus zelf websites maken op 1 oktober in Best (Eindhoven)

Met die reden organiseren wij op zaterdag 1 oktober een “praktijk dag zelf websites maken” in Best (bij Eindhoven). Gedurende die dag leer je op een praktische manier, door het zelf te doen, deze twee systemen kennen.
Na afloop van de dag kun je zelfstandig een Wordpress website maken en beheren en beheers je het systeem van Website X5 zodat je een juiste keuze kunt maken in welke versie voor je geschikt is.

De dag is gesplitst in twee gedeelten: in de ochtend Wordpress en in de middag Website X5. Er is een mogelijkheid om slechts één van de twee onderdelen bij te wonen.

Kijk op de pagina voor meer informatie over de praktijk dag “zelf websites maken” in onze cursusruimte in Best. Je kunt je direct aanmelden voor deelname.

 

Verwante links:

Cursus website X5 inclusief software en uitgebreide training op video

Website per maand huren zonder aanvangs- of opstartkosten. www.websites-huren.nl