Homepage Nieuws-detail Twitter minder aantrekkelijk

Twitter minder aantrekkelijk

Aankomende week stopt Twitter met het chronologisch plaatsen van berichten. Wat is dan nog de meerwaarde? De meeste gebruikers willen juist zelf bepalen wat ze willen zien en niet op basis van vermeende interesse. Ik denk dat Twitter een stuk minder aantrekkelijk wordt.

Uit de reacties op het internet blijkt dat veel mensen Twitter gebruiken als een bron voor het snel lezen van berichten die NU actueel zijn. Je kan zelf bepalen wie je volgt. Wie geen interessante info levert voor mij als persoon, verdwijnt uit mijn lijst met personen die ik volg. Simpele gedacht: heb je geen relevante informatie te melden, stuur dan geen berichten.

Met de komst van de nieuwe manier van berichtgeving is dat verleden tijd. Veel Twitterberichten zijn actueel en slechts voor enkele minuten of uren interessant. Laatst kreeg ik een Twitterbericht in mijn tijdlijn met een uitnodiging voor een mooi evenement. Dat bericht werd nog maar eens de dag NA het evenement weergegeven, waarschijnlijk omdat ik de foto’s van het evenement bekeken had. Dit is voor mij geen relevante informatie en voor de organisatie die het bericht plaatste hele slechte reclame. In eerste instantie dacht ik dat die het namelijk fout gedaan hadden. Bleek gewoon een bericht van 3 dagen eerder te zijn.

Relevantie bepaling komt voort uit de Google gedachte. Je zoekt iets actief en als er dan heel veel aanbod is, dan is relevantie handig. Bij Twitter speelt dit veel minder. Je volgt namelijk de mensen van wie je de actuele informatie belangrijk vindt. Twitter kun je ook gebruiken als zoekmachine voor actuele info en daar is relevantie natuurlijk wel handig. De # functie werkt daarin goed.

Als Twitter verzuimd om de chronofunctie optioneel te maken, dan vrees ik dat heel veel mensen af zullen haken. Bij Facebook kun je ook gewoon kiezen voor “most recent”. Twitter lijkt dan heel veel op Facebook alleen heeft veel minder mogelijkheden.

Wil je weten hoe je met een sociaal netwerk geld kunt verdienen? Lees dan ons e-boek: "mijn sociale netwerk mijn financiële vrijheid". Klik hier