Homepage Nieuws

Nieuws

 • Volgens de belastingdienst ben je in dienstbetrekking.

  Leuk, werken als zelfstandige. Maar hoe zelfstandig ben je nu werkelijk? Zodra je opdrachtgever wat over je te zeggen heeft, dan is er al snel sprake van een dienstbetrekking. Die opdrachtgever wordt dan gezien als werkgever, met alle gevolgen van dien.
 • Kansen om als zelfstandig online ondernemer je slag te slaan.

  Pak nu je kansen om als zelfstandig online ondernemer je slag te slaan. Het is bijna zeker dat de economie weer aan gaat trekken. Hiervan kun je profiteren, maar de concurrentie zal groot zijn. Alleen als je goed voorbereid bent, heb je kans van slagen.
 • Kansen 2016: Affiliate- en netwerkmarketing

  Waar liggen het komende jaar de kansen voor (online) ondernemen? Als je de diverse bronnen mag geloven dan komen ze allemaal met technische oplossingen. Geen van allen komen ze met een concreet verdienmodel. En dat is op zich toch opmerkelijk te noemen. Als de economie aan zou trekken, dan zou je toch verwachten dat er een beweging komt richting het geld verdienen. Helaas is de angst dat het niet zo is zo groot dat niemand een uitspraak durft te doen over waar je het komende jaar geld mee kan verdienen.
12345

Particulier

 • Verantwoord ondernemen door consumenten

  Een consumenten heeft niet alleen macht maar ook verantwoordelijkheden. Als je kiest voor het uitspelen van de laagste prijs, dan weet je ook dat je vroeg of laat de rekening nog krijgt van de normale prijs voor producten of diensten. Dit in de vorm van mindere economische groei, gebrek aan scholing, verplaatsing van productie naar lagelonenlanden en heel direct meer werkloosheid door banenverlies. Het is tijd voor verantwoord ondernemen door consumenten.
 • Geen internet, dan maar de hoofdprijs betalen?

  Het volgende verhaal is waar gebeurt. Vanwege privacy geen namen. Bijna iedereen werkt met het internet. Maar als je geen internet hebt, ben je dan gedwongen om de hoofdprijs te betalen? Hier een voorbeeld van hoe een reisbureau dacht dat ze de hoofdprijs daarom wel konden vragen maar van een koude kermis thuiskwamen; geen omzet, ontevreden klant en slechte reclame. Lees het verhaal.
 • Het nieuwe verdienen webinar

  Als een van de onderstaande zaken je aandacht heeft, dan geeft het webinar dat ik samen met Tom Lassing geeft mogelijk een oplossing. Te weinig inkomen uit loondienst Rem op Carrière Stop op persoonlijke ontwikkeling Weinig waardering Uitbuiting als ZZP Vastzitten in het leven Ervaring beperking van vrijheid
12345

Ondernemers

 • Jan Krediet vervoersbedrijf

  Hoe je failliet aan je klanten kan gaan. In 2013 ging voor velen onverwachts het vervoersbedrijf Jan Krediet failliet. Na 125 jaar was het ineens over. Dat terwijl het bedrijf nooit meer klanten had gehad. Er waren opdrachten genoeg.
 • Vouchers zijn uitkomst voor retailers om verkoop te stimuleren

  De winkelende consument is online en fysiek op zoek naar aanbiedingen. Het gevoel heerst dat als iets geen aanbieding is dat de prijs dan wel te hoog zal zijn. Consumenten ontvangen graag gepersonaliseerde aanbiedingen. Massa aanbiedingen zijn duur omdat ze ook de consument korting geven die daar helemaal niet naar op zoek was of om gevraagd had. Met gepersonaliseerde vouchers kun je de brug slaan tussen on en offline verkopen. Vouchers, slim ingezet door winkeliers, kunnen de omzet stimuleren omdat ze online contacten naar de fysieke winkel kunnen leiden. In de fysieke winkel is de omzet per persoon hoger dan online. Hoe kun je vouchers slim inzetten?
 • Boycot doorstart bedrijven

  Het loopt momenteel de spuigaten uit. Het lijkt een hype te worden om aan te kondigen om failliet te gaan en vervolgens in afgeslankte, gereorganiseerde vorm weer verder te gaan. In veel gevallen te belachelijk voor woorden natuurlijk. Doorgaan met hetgeen dat niet werkte alleen dan met (tijdelijk) minder kosten. Als iets niet werkt op het niveau dat je de rekeningen niet meer kan betalen, dan moet je er gewoon mee stoppen.
 • Paradigit; het einde of een nieuw begin?

  Het laat me maar niet los. Het nieuws dat Paradigit failliet verklaard is was schokkend. In mijn ogen was dit een supermooi bedrijf dat naast goede producten ook nog eens een klantgerichte vriendelijke instelling kende. Is dit het einde van een bedrijf of de overgang naar een nieuwe onderneming?
 • Wijze woorden van een familie bedrijf ondernemer

  Peter van Tilburg: "Toen de crisis uitbrak, had ik net een paar naburige panden gekocht. Toen heb ik me wel even achter de oren gekrabd. Maar het enige dat je kunt doen, is blijven ondernemen. We zijn een familiebedrijf, we hebben alles gewed op dit ene paard. Dus kun je maar beter zorgen dat je bij de tijd blijft." http://www.vantilburg.nl/
 • Blijf ondernemen ondanks tegenslag

  Bijna dagelijks komt het in het nieuws. Bedrijven die er mee stoppen of gedwongen worden tot stoppen. In mijn nabije omgeving waren er dit in het afgelopen half jaar ook al drie. Ik heb niet de illusie dat dit de laatsten geweest zijn. Ik durf nu al te zeggen dat er binnen nu en een half jaar nog twee bedrijven in mijn omgeving gaan stoppen of gedwongen worden te stoppen. Waarom weet ik dit? Ik zie een patroon. Mijn advies: blijf ondernemen!
12345

Netwerkers

 • Hoe leer je goed viool spelen?

  Mogelijk vind je dit een beetje een raar begin van dit artikel maar ik moest eraan denken toen ik vorige week zaterdag de cursus “online ondernemen” aan het geven was. De cursisten vonden het merkbaar zwaar om zoveel nieuws in twee dagen te leren. Gelukkig bracht dit verhaal verheldering voor ze.
12345

Nog niet ingeschreven? Regel het nu hier