Je geluk zoeken in MLM

Je geluk zoeken in MLM

Door Tom Lassing, Internet ondernemer

Heel veel particulieren en ondernemers proberen hun geluk met MLM / Netwerkmarketing. Ook ik.
Ik heb nu bij twee bedrijven in de top tien van Nederland gestaan, maar zelfs dat bracht mij niet de beoogde rijkdom die mogelijk moet zijn.
Ik zeg daarmee niet dat MLM het niet is, maar ik zeg u wel dat u zich terdege moet afvragen wat voor een opzet het is.

Immers, als u afslankproducten verkoopt en zelf al afgeslankt bent, dan is het makkelijk verkopen. Als u echter verwacht dat uw klanten, die nog niet slank zijn, ook wel even die producten kunnen gaan verkopen, dan komt de koude douche.
Natuurlijk willen die mensen de producten ook wel verkopen en net zoveel verdienen als degene die ze introduceerde. Het is echter lastig verkopen als je 150 kilo weegt en dan gaat vertellen over dit fantastische product dat anderen al zo slank maakte.
Mijn organisatie kan dan wel groot zijn van aantal mensen dat te boek staat als verkopers, maar ondertussen was alleen ik het die de producten op redelijke schaal verkocht kreeg.
Ik had de grootste moeite de mensen die inschreven stonden hun inschrijfgeld terug te laten verdienen. En als ze dat eenmaal gedaan hadden, dan waren ze er onderhand wel klaar mee.

In de meeste MLM opzetten gaat het er om vooral veel verkopers te vinden. Daar komen de vette bonussen van.

Ik zie zo nu en dan goede voorbeelden en daarom heb het nog niet gehad met MLM. Waar ik echter wel mee gestopt ben, is het promoten van bedrijven die van consumenten en vertegenwoordigers een verandering van gedrag vragen. Steeds meer neig ik naar een opzet waarbij ik aan mensen die ik niet ken een product verkoop dat ze afnemen omdat ze het willen hebben. Een product dat liefst ook opraakt en ze dus vaker moeten bestellen.
Ik wil dan op verkoop de bonus krijgen. Het liefst ook met (automatische aflevering en afschrijving. Zo heb ik er geen omkijken naar, terwijl ik wel de inkomsten verkrijg. Dat kan met een abonnement op Internet , of een abo op een smartphone. De klant weet niet eens dat ik ertussen zat.

Wat ook mooi kan werken is op voeding of verzorgingsproducten. Mijn ervaring is echter dat slechts weinigen het product standaard iedere maand afnemen.

Wil je profiteren van MLM/Netwerkmarketing, dan moet je ook eenm organisatie van verkopers onder je hebben. En die verkopers moeten ook hun eigen klanten zoeken.

Graag werf ik vrij anoniem anderen die ik ook de kans geef. Als ze zien wat ik zie, dan is het een prachtige kans voor ze. Als ze die kans ook aangrijpen, dan verdien ik over hun inspanningen ook geld. Ik dwing niemand met trucjes iets te doen wat ze misschien niet willen doen.
Willen ze hulp, prima, willen ze dat niet, ook goed.
Misschien dat mijn organisatie niet snel zal groeien, maar die organisatie boeit me niet, mijn eigen rechtstreekse verkopen, die boeien me. Dat is mijn kern, daar verdien ik mijn brood mee. Bij MLM is het beter om te kijken naar zowel je eigen verkopen als de verkopen van je downline EN te kijken naar hoe je je downline zo groot en actief mogelijk kan maken. Dat verget heel veel inspanning. Als het je lukt, dan is de beloning er naar. Het lukt slechts een enkeling en nooit bij toeval, altijd na hard werken.

Meer info op www.mlmstart.nl