Een tweede inkomen

Een tweede inkomen - maak-jezelf-vrij-pb10

Ondanks dat het financieel niet zo best gaat met de Nederlandse huishoudens, zie je dat een tweede inkomen nog steeds taboe is. Opmerkelijk want in vele landen hebben mensen gewoon een tweede of derde baan. Zelfs als je ZZP bent of op een andere manier zelfstandig werkt, wordt je erop aangekeken als je bijvoorbeeld nog een baan in loondienst daarnaast hebt. Alsof je niet goed genoeg bent in je vak. Helaas zie je dit ook terug bij mensen met een uitkering. Het is of een baan of een uitkering. Een gedeeltelijke baan met daarnaast een uitkering is nog minder dan een volledige uitkering volgens velen.

In mijn beleving is dit helemaal fout. Ikzelf heb jaren parttime in loondienst gewerkt en daarnaast een eigen onderneming opgebouwd. Er was zelfs geen enkele link tussen de werkzaamheden. Wat het me bracht was een hoop rust. Ik hoefde mij niet zo druk te maken over de betaling van de rekeningen. Hierdoor kon ik op een rustige manier mijn onderneming opzetten. Toen die eenmaal stond en het structureel genoeg opleverde heb ik mijn baan opgezegd.

Zelfstandig zonder werk

Ik denk ook dat bij veel ondernemers of mensen die willen gaan ondernemen de gedachte leeft dat ze er altijd moeten zijn voor hun onderneming. Soms zie je dit zelfs nog als ze eigenlijk niet genoeg werk/ inkomen hebben, maar er toch maar tijd in blijven stoppen.

Ik denk dat het voor veel werkenden/ ondernemers /zzp het overwegen waard zou zijn om eens serieus te kijken naar een tweede inkomen. Dit zijn dan niet twee full-time banen, maar twee verschillende bronnen van inkomsten.

Natuurlijk kun je dan een focus leggen op een van de twee, maar het maakt dat je de tijd die je eigenlijk niet zinvol besteed om kunt zetten in tijd die wel zinvol is en dus geld oplevert.
Ook voor mensen met een uitkering die op zoek zijn naar werk. Kijk welke tweede bron van inkomsten je kan genereren. Mogelijk is het gemakkelijker om twee of drie inkomstenbronnen te vinden dan één die je gehele inkomen zou moeten genereren.

Wat zijn je mogelijke opties voor een tweede inkomen?

  • Hetzelfde werk bij twee verschillende werkgevers
  • Hetzelfde werk als zelfstandige en in loondienst
  • Loondienst (partime / fulltime) met zelfstandige inkomstenbron daarnaast
  • Zelfstandig met vast of tijdelijke werk in loondienst daarnaast

Kan je van affiliate marketing of netwerkmarketing een fulltime inkomen realiseren?
Ja, dat kan. Maar het is uiterst ongebruikelijk. Gemiddeld ligt het inkomen zo rond de 400 euro per maand van deze mensen. Bedenk dan wel dat de groep mensen die helemaal niets verdiend aanzienlijk is maar dat er ook mensen zijn die tienduizenden euro’s per maand verdienen.
Als je naar de potentie van de concepten kijkt, dan denk ik dat je als serieuze neveninkomsten via affiliate en netwerkmarketing zo tussen de 400 en 1000 euro per maand kunt verdienen. Dit is dan de winst voor belasting. Wil je meer, dan wordt het al snel een serieuzere aanpak met een geplande tijdsindeling.

Enkele jaren geleden brachten we een e-boek uit met als titel: “10 manieren om je inkomen van een toekomst te voorzien”. Hierin staan diverse bronnen van inkomsten uitgelegd en hoe je ze kan combineren tot een totaalinkomen. Het leest erg gemakkelijk en is praktisch opgesteld. Kijk hier hoe dit boek in je bezit kan komen.

www.onderneemhetonline.nl